2022-12-17
庆祝男友升职又加薪,去左Lab Eat 食个靓靓晚餐庆祝下🥰🥰二人餐首先会有杯wellcome drink, 苹果汁嚟, refresh下先。🦪新鲜生蚝四只生蚝新鲜肥美,creamy有浓郁嘅矿物味,洒点柠檬汁,提鲜之余仲去腥。🐮意式生牛肉薄片沙律菜加了黑松露酱汁,牛肉薄切,入口唔似食紧生肉,一啲都唔血腥🫢🍄牛肝菌汤个汤超级浓郁,浓稠度适中,有浓浓嘅牛肝菌味,又唔会太咸,唔错。🫕海鲜汤龙虾汤嘅颜色呈鲜橙色,好浓厚,味道又很浓郁,究竟要几多龙虾先至可以 熬制成如此浓厚嘅味道。有虾、青口同埋鱼片,用料都新鲜,唔错。🥩炭烧美国极阶级肉眼牛扒我哋牛扒叫了七成熟,唔会烧到劲干劲熟,一端上己闻到好吸引嘅香烤肉味。师傅火喉拿捏得非常好,有好靓嘅烧烤网纹,切开肉色粉嫩,七成熟肉质都仲系好软嫩,唔错!🥢西班牙红虾配海胆意粉配鲟龙鱼子酱 卖相好吸睛,超钟意𠮶只红虾,弹牙新鲜,超赞!意粉爽口又好挂汁,海胆汁creamy浓厚,配埋咸香嘅鱼籽,鲜味升级。我哋个餐仲配埋是日精选甜品,有栗子夹饼,蓝莓蛋糕,焦糖拖肥班戟,拿破仑蛋糕,热情果布甸,款款都好食,又唔会甜到溜,钟意佢个栗子夹饼同埋热情果布甸,今次想唔肥都唔
食牛扒海鲜,最啱就系配返杯红酒白酒, Cheers!