2023-06-15
今日发现咗间隐蔽嘅好食西式餐厅,位于商场嘅角落位,如果由商场正门入要走到最尾,虽然地理位置唔太好,但系一去到发现几乎满座,就知原来人气极高!餐厅座位阔落,枱同枱之间都有私隐,餐厅有块好大嘅黑色版,写画满咗餐厅有卖嘅饮品同咖啡,睇得出好有心机👍🏻主菜可以以套餐形式加配饮品,性价比高红酒汁蒜片牛柳粒牛肉粒份量不少,啖啖都系肉汁嘅滋味,再加上啲蒜片同埋红酒汁,味道浓郁又香口,真系好开胃!牛肉粒煮得啱啱好,不过就要记得趁热食。香辣蒜片榄油大虾意粉(套餐)意粉系几好食嘅,香辣开胃。大虾有四只咁多,好弹牙烧迷迭香羊西冷件薯菜配红酒汁(套餐)啲羊肉煮得啱啱好,睇到仲有好浅嘅粉红色,肉质嫩滑多汁,而且羊肉味重,但系一啲唔臊👏🏻👏🏻再加上啲烧迷迭香嘅香味,真系好好食。红酒汁都煮得好好,酸酸甜甜嘅味道同啲羊肉好夹。同埋都要赞下啲薯蓉同啲煮熟嘅蔬菜都好好食,入晒味。呢个系我今晚最钟意嘅菜式😋柠檬芝士饼饼面既果冻柠檬味浓郁,又唔会太酸,加上芝士蛋糕嘅味道好浓郁,但又唔会太腻,好滑好嫩,入口即化,好食!整体嘢食好食,会再encore,而且服务质素都很好,侍应都很友善👏🏻
红酒汁蒜片牛柳粒
香辣蒜片榄油大虾意粉(套餐)
意粉系几好食嘅,香辣开胃。大虾有四只咁多,好弹牙
烧迷迭香羊西冷件薯菜配红酒汁(套餐)
柠檬芝士饼