2021-02-07 145 浏览
〰️近几年黎有好多咖啡甜品店都会主打呢啲健康管理嘅理念吸引左好多美食爱好者~呢间「Vibes the place」也不例外❗️-⚪️纯素生酮大餐⚪️纯素甜品系佢地必不可少的,佢地都有比较唔同嘅地方,就是“颂䬱饮食”,据说颂䬱系一种类似心灵疗愈嘅东西。-〰️间舖除左咖啡,佢地都系有啲特色主食🍛椰汁咖喱海鲜🍛咖喱控必食😋味道都几惊喜,唔腻,打破左我对传统咖哩嘅印象。🥘慢炖韩式鸡肉🥘鸡肉好滑好入味,入面仲有一啲泡菜韩汁多多少少都会有一啲辣,味道比较中规中矩。-🔝以上系呢两个系佢哋热门菜之一,然后自己再从呢个餐入面选主食。主食嘅话分别系藜麦小米饭🍚同五谷饭🍚呢啲都好适合在减肥健身中嘅朋友。(ps:藜麦小米饭入面放左椰菜,唔钟意嘅朋友慎点)-☕️Beetroot rose latte☕️顾名思义就系红菜头latte 联想到红菜头与latte嘅呢个组合仲以为个味道会好奇怪!但饮完之后系我可以接受到嘅味并且好香,味道真系有惊喜,注意呢杯嘢唔系甜嘅带少少咸味!有啲奶盖嘅味道再加上红菜头嘅味道~最后,店员好细心介绍每样食物并且会提醒我地有啲嘢食嘅味道可能会唔钟意,接受到再落单都唔急!-〰️关于花茶嘅7种味道我全部都闻左
〰️近几年黎有好多咖啡甜品店都会主打[生酮饮食]呢啲健康管理嘅理念吸引左好多美食爱好者~呢间「Vibes the place」也不例外❗️

〰️间舖除左咖啡,佢地都系有啲特色主食
🍛椰汁咖喱海鲜🍛
咖喱控必食😋味道都几惊喜,唔腻,打破左我对传统咖哩嘅印象。

🥘慢炖韩式鸡肉🥘

主食嘅话分别系藜麦小米饭🍚同五谷饭🍚
呢啲都好适合在减肥健身中嘅朋友。
(ps:藜麦小米饭入面放左椰菜,唔钟意嘅朋友慎点)
☕️Beetroot rose latte☕️
〰️关于花茶嘅7种味道我全部都闻左,每款味道都好特别😋有两三款花茶嘅味道闻起来系有少少甜甜嘅感觉,但系呢啲花茶基本都系冇甜味嘅,都系值得一试嘅!
喺饮花茶嘅同时我都体验了一次”颂䬱饮食”具体操作店员会俾张细嘅纸条教你👍🏻

〰呢间舖头不论系环境定系食物味道都唔错,值得再黎多一次!疫情期间不如远离人多吵杂嘅地方放松下,黎西营盘呢度行下。
2021-02-05