2024-09-02 73 浏览
现时香港可以听live music 的地方不多,只有部份酒店设有live music,想听住音乐chill 吓真系选择唔多。唔去唔知,原来市区也有一个,上星期朋友带咗我去尖沙咀K11 Artmall 一间live house,地点方便,环境chill,餐厅中设有一个大舞台,左右两边的顾客都可以望到舞台,完全无遮挡,好细心亦好用心,餐厅逢星期五六日会安排歌手现场表演,可于佢地个社交平台知道每个月的表演时间及歌星,都几方便,下次要mark 定时间再去听live music 先至得! 今次就先品尝佢D食物同cocktails~ 🌟Ribeye set dinner($288) 烤新西兰肉眼(8oz)+是日餐汤+红酒 见到呢个dinner set 几抵,有8安士肉眼,仲包餐汤及一杯红酒,所以二话不说就点了这个,另外再加点其他食物。 先来餐汤,是南瓜汤,香滑creamy,不错 8安士的肉眼其实好够食,份量充足,而且大厨煎得唔错,五成熟真的煎得刚刚好,而肉眼软淋又juicy,很不错,拌碟还有大量烤南瓜,都好香甜,好食!🌟炙烤香肠拼盘($148) 呢个香肠拼盘大推,好fusion,送酒一流,当中有3
今次就先品尝佢D食物同cocktails~
🌟Ribeye set dinner($288)
烤新西兰肉眼(8oz)+是日餐汤+红酒
先来餐汤,是南瓜汤,香滑creamy,不错
🌟炙烤香肠拼盘($148)
呢个香肠拼盘大推,好fusion,送酒一流,当中有3款肠,分别系台式猪肉肠、糯米肠及韩国杂肉肠,仲配埋德国酸椰菜丝及芥末酱,fusion 得黎又几夹。3款肠都很不错,其中最特别是糯米肠,初时还以为是香草猪肉肠,所以几surprise,糯米肠咬落烟韧,外面烤得香脆,内里烟韧,正!
🌟慢煮法国鸭腿($298)
慢煮法国鸭腿,鸭腿好大一只,啖啖肉,而鸭皮炸得香脆,但内埋肉质软嫩入味,好好食,真正外脆内嫩,而且伴碟的沙律都好用心制作,大大的一碟,还加入无花果、香橙肉及合桃肉,配著一起食清新又减腻。
🍷饮品: House wine (跟餐)/ Sangria
见到好多特色的cocktails,但最终都系饮番简单又我至爱的Sangria,sangria 加入了多款生果,味道清新,唔会太浓酒味,饮一杯刚刚好~