2020-06-11 81 浏览
太子通菜街好多酒吧,呢间是个头最多人最受欢迎的,收工来饮野食饭吹水,真是人生一乐事大概7PM前来到,入面已经好多人,而且听到STAFF话今晚FULL BOOKING,哇呢到真系好受欢迎,真系名不虚传。好喜欢呢到既气氛,系坐满所以好有FEEL,但系又唔会好逼,我地在BAR TABLE的角落,可以自己倾计食野又唔阻人,真系好正~先来第一ROUND先,我要左个红色的signature drink--Barcelona$78,有橙、士多啤梨同LIME,睇住BARTENDER整,成品好靓,味道都好O岩夏天既天气。另一杯系Gin Fizz $78 有蛋白+GIN+SODA WATER既雪白SOUR COCKTAIL,两杯都做得好靓,赏心悦目。呢到系西班牙餐厅,所以就自然有TAPAS供应,而且款式都好多下。不过今晚我地想食Mexico Taco,呢个地道墨西哥鸡肉杂菜夹饼$88,好香呢~个皮好薄好好食,入面既馅好重白料味,微微辣又有DD咖哩香味,好食~每人两件份量刚刚好~!$248香煎美国顶级肉眼扒,WOO~好大份呢~足有12 OZ,而且好多著角,真系正呀~我至爱呢~!配上蒜蓉汁。块扒好林,MEDI

好喜欢呢到既气氛,系坐满所以好有FEEL
Barcelona

地道墨西哥鸡肉杂菜夹饼

香煎美国顶级肉眼扒
$248香煎美国顶级肉眼扒,WOO~好大份呢~足有12 OZ,而且好多著角,真系正呀~我至爱呢~!配上蒜蓉汁。块扒好林,MEDIUM RARE好滑非常之易切开,肉味香浓,就咁食都好够味。配埋D薯菜,系做得几好的西餐
。唔怪之咁多人来食~~
食完野仲要饮多ROUND~再来WHISKY 既COCKTAIL~ 黄色既WHISKY SOUR 同MANHATTAN 作为今晚完美的句号~CHEERS
2020-06-10
Barcelona