ZAK’S 系海边餐厅,我地拣咗入一排嘅座位,望住个海又唔会晒住🙈 我本身好钟意呢啲睇风景餐厅,er但呢间就真系食风景系列😹👨🏻‍🍳🤳🏻 ZAKS Roast Chicken 招牌烤鸡半份 $175“Roasted chicken infused with rosemary,roast garlic& olive oil”, 见系招牌所以叫咗,半份都好大份,👦🏻唔钟意佢嘅调味,我觉得佢有种见人见智嘅烟熏香,我唔抗拒但唔系特别钟意。成个烤鸡偏干🙁,但薯条几好食,冻食都好味。👨🏻‍🍳🤳🏻 Wild Mushroom Risotto 蘑菇黑松露意大利饭 $160超大份。佢呢款米好似大粒啲,煮得超软身,但risotto 应该要硬翻少少(?) 😹 我地一向都觉得所有嘢食配黑松露系唔会死,所以呢个饭系有正常发挥,但唔系好好食嘅risotto。我之后上网睇返见啲人话佢嘅carbonara 唔错,👦🏻本身有啲想试ribs ,早知唔嗌个鸡啦!! 总括嚟讲觉得系一间地段好好、食物用份量取胜、而味道就普普通通嘅餐厅~ 学隔离枱嗌杯啤酒同一份薯条坐喺度chill 下应该仲爽 🌊🕶

ZAKS  Roasted  Chicken  招牌烤鸡伴粉

Wild mushroom risotto 蘑菇黑松露意大利饭