2021-05-03 2761 浏览
对上一次食美丽华buffet,已经系三年前嘅事,当年有一段时间成日做午市买一送一。之后睇啲食评都系好坏参半。我第一次食圣诞buffet。晚上冇堂食,只有Lunch🥺节日buffet,都预左系贵过平时。今日都唔系满座,疫情关系,成间餐厅好冷清,walk in一定有位。先睇下冷盘先,生蚝睇卖相系靓,不过只系得个样。海水味系有,但唔新鲜,只蚝我完全食唔到鲜味。虽然佢系即开,但啲蚝似系放喺度好耐咁啰😔。剌身寿司做得唔错!寿司仲有其他款,牡丹虾必食,但冇影到相,每次想去拎都冇哂,男朋友食左好多只,佢极度推荐。我觉得今餐最好食系呢度嘅热荤。乳猪件我自己encore左几件,片烧得劲脆。玉子烧不过不失,正常野。片皮鸭失望,啲片超干,师父系唔识片鸭,啲肉片得太多喇,似食鸭件多过食皮鸭啰😒蒸龙虾有惊喜要行出排队拎,师父即时开边。每只size都大,肉质好新鲜,我自己都食左4只,亦系整餐最回本嘅食物😋。台湾手抓饼都有惊喜,虽然只系好简单嘅菜,但都叫有诚意。食Lunch Buffet 有鹅肝食😍!我自己都食左3件,原本想再拎,俾男友制止左😣。最后到甜品,不过不失咁啦。冇乜大特别。雪糕movenpick,最少都食

先睇下冷盘先,生蚝睇卖相系靓,不过只系得个样。

我觉得今餐最好食系呢度嘅热荤。

最后到甜品,不过不失咁啦。

冇乜大特别。雪糕movenpick,最少都食左3球。

埋单先知原来我地系食紧brunch,85折后$5xx一位。不过圣诞节,我地接受到嘅。

总结:食物质素好坏参半。价钱一定系高,就算系平时嘅自助餐价钱都系偏高。味道系唔错架!呢间酒店buffet都好少做优惠,如果冇折扣,我都唔会黎食。
2020-12-19
庆祝纪念