2023-10-06
来自素年姊妹店,第一间位于港岛区 — 湾仔蓝屋。主打新鲜蔬果,店舖环境唔大,有室内、外可选择,平日中午时间去,受到不少附近打工仔午餐之选。配餐 +32 五指毛桃腰果太子参汤 大大碗,好多汤渣,冇落味精,人材实料煲$108 夏日三文鱼芒果寿司上枱见到呢个色彩缤纷Total五旧大大足料寿司,有三文鱼、芒果、秋葵、甘荀、萝卜渍、牛蒡等配料整成,口感丰富紥实,配上酸酸甜甜千岛酱,旁边更有零碎配料俾我地可以on top配自己钟意嘅捞埋一齐食,入口清新而不腻,相当开胃,不经烹制新鲜蔬果系呢个配搭完全冇草青味,系有啲「生」感🙈$108 泰式飞天本地通菜长通粉先把以豆乳制成的素酸忌廉均匀地拌匀后,软冧的通菜和鸡脾菇配搭长通粉,配上干辣椒和甜椒,整个味道咸咸辣辣,一啲都唔腻,非常开胃,长通粉质感弹牙,有惊喜比起素年,Wanaka系走保持原型食物,不会有素肉制成嘅煎炸菜式,主打生食蔬果,性价比高,份量对得住价钱,食完有饱腹感,会再访!
配餐 +32 五指毛桃腰果太子参汤
大大碗,好多汤渣,冇落味精,人材实料煲
$108 夏日三文鱼芒果寿司
上枱见到呢个色彩缤纷