招聘中
月薪
$19,000+
月薪
2019-01-05 285 浏览
每个人定义心目中的Comfort Food 都肯定唔同,以其成长习惯文化背景之不同而改变。虽然本地人对米饭嘅需要,已经随时代慢慢递减,但东方人始终以饭面类为主食,当然包括日本人在内。讲到Comfort Food,咖哩饭就系自小喜欢嘅主菜,有家嘅感觉。无论系传统印度,或是东南亚款式的咖哩,都感觉很温暖。而当中日式咖哩就正是卖飞佛!日式咖哩偏甜亦冇印度咁辛口,辣度可以配搭,这CoCo壹番屋系最基本既日式咖哩快餐店之类型。其有季节性的期间限定选择,今次哩个比较印度风的辛辣鸡腿系列,较辛口但野味,配合入味鸡腿十分软嫩。虽然也是日本快餐店经营模式,𩠌菜都系预先煮好后在店内加热上碟,但都不减咖哩风情 !赞!

!赞!

辛辣鸡腿咖哩饭