2022-03-17
🍄Big boss🍄$2189/10【唔通真系全港第一?!】酸种面包外脆内软,系一切落去就有确确声嘅𠮶种脆,但入边嘅内馅保持到好淋嘅😉系软啲嘅酸种面包🥖的确就如其他foodie所讲,即使有汁都好,佢嘅酸味都依然好出🥺🧡菇味好出,牛就嫌调味不足同埋有啲老👴食得出系佢所讲嘅高级牛,因为系牛味几重🥩但个人认为可以透过多啲嘅调味料令到牛味更加出👍每一个元素都好重要,好衬、好配合到大家,焦糖化洋葱最主要系带出甜小小嘅味道🧅个汁就可以令到个包面包未出少少🥪一啲比较本身口味出啲嘅火箭菜更特显到牛呢个主角啦🎭 连埋个sauce非常好食🤤蛋同埋酸种面包本身就好夹,好似平时早餐会配搭一样咁样食🍳而且佢嘅蛋味非常足够,啱啱好唔会过咸又有蛋味🥚切开左之后啲蛋汁流出来,超级IGable🤩咁多嘢都食到手忙脚乱🤣因为材料多到目不暇给,一啖你都唔知食洋葱、火箭菜、蛋、面包、菇、定系肉好🥴整体8/101️⃣成日听人讲系全香港最好食嘅酸种面包,我自己食完就会明嘅,因为真系好好食😳至于系咪全港第一,恕我冇食过咁多酸种面包落到定论😂😂😂2️⃣但就觉得唔值得俾咁贵了🥲最大败笔系牛,虽然最后真系够饱,但CP值偏低,穷学生的me只会食仅此
9/10
【唔通真系全港第一?!】
整体8/10
2️⃣但就觉得唔值得俾咁贵了🥲最大败笔系牛,虽然最后真系够饱,但CP值偏低,穷学生的me只会食仅此一次☝️
3️⃣本身预会排好耐,因为听讲好多人,但最后平日嘅差唔多两点到,都唔多人,走嘅时候直头空空如也添🤣
4️⃣可能系因为佢会赶客,食到最后嘅时候,好快就收碟😅Serive都认真麻麻,冇乜点serve过,最后埋单要加一,盛惠$240心有不甘🥸
5️⃣环境少迫、会赶客、假日可能要排队,整体来讲唔系好适合聚餐🧐