2021-09-01
趁住每月纪念日所以想食得丰富啲✨提早book咗呢间bookmark咗好耐嘅扒房平日7点去到有唔少人应该系walk in嘅都等紧位,好彩有上网book定,等咗五分钟左右就入得😎(食完出黎大概八点几都仲有人等紧位,建议大家都系book定唔好搏!!)黎之前已经知道薯条系任食~因为第一次食嘅关系想试下质素如何先,所以冇跟餐(+$60有多个汤同沙律,离远见到人地枱沙律份量都几多)好快就已经黎咗两兜热辣辣薯条,系偏向幼身嘅薯条,唔好好油,食完个碟底都唔会油林林,入口仲有淡淡松露香味,完全食唔停口~牛扒我地试咗两款,分别系:💛香草平铁牛扒 Herbly Flat Iron Steak $150 相片未增量部份,我地另加咗$50增量50%不过食到咁上下佢先上埋增量部份我另外喺沙田分店食过,增量部份系一并上碟的,唔知边个做法先岩😛不过个人觉得佢后尾先上都好,咁增量部份就可以保持温度两款相比我比较钟意呢款嘅口感,软嫩又juicy,简简单单配上盐已经好好味配埋微微烤过嘅蒜头,平时唔钟意就咁食蒜头嘅我,试完忍唔住食多几粒,配牛扒食好夹!是日特别版招牌平铁牛扒(每日限定)呢款牛扒牛味相对较浓郁,两大旧厚身的伴上
提早book咗呢间bookmark咗好耐嘅扒房
黎之前已经知道薯条系任食~
牛扒我地试咗两款,分别系:
不过个人觉得佢后尾先上都好,咁增量部份就可以保持温度
香草平铁牛扒
是日特别版招牌平铁牛扒(每日限定)
呢款牛扒牛味相对较浓郁,两大旧厚身的
伴上多款由洋葱制成嘅伴碟:炸干洋葱﹑洋葱圈﹑生洋葱沙律菜﹑垫底有炒香至有点焦糖化的洋葱﹑旁边有一小堆甜甜的洋葱蓉(?)
钟意食洋葱真系大满足,配上肉食非常解油腻感!
不过signature款式成日都会转,未必次次一样架~
是日特别版招牌平铁牛扒(每日限定)
餐饮拣咗意大利手工啤酒同Dirty Lemonade,Dirty Lemonade系自家制嘅渍柠檬梳打水,食薯条就要饮啲有气饮品!
最后虽然薯条可以任食,不过都系一人一盘就冇再refill了
非常满足的大餐😋