2021-06-21
好耐都无食过韩烧啦,今日约咗朋友收工之后去将军澳食呢间任食韩烧,呢间餐厅系朋友大力推荐嘅,佢话啲野食款式又多又好高质,于是乎就提早两日book咗啦☺️🥩🍗🍧任食韩烧 ($258 +1 / head) 🥩🍗🍧餐厅环境好好,特别系卫生同整洁方面做得好出色,餐厅比人感觉好干净,唔会好似一般嘅韩烧餐厅咁啲枱同凳会有好重嘅油渍,所以坐得好舒服👍🏻至于食物方面,选择真系好多,无论系肉类,海鲜,蔬菜,小食,甜品,饮品都有好多款拣😋肉类方面,啲牛肉真系好好食,好有肉味,其中最钟意牛柳粒,肥瘦适中,食落肉质仲好嫩添⛄️海鲜都有唔少选择,竟然仲有生蚝添。我就主力拣咗海虾,带子,扇贝同生蚝,因为都系我嘅最爱☺️ 海虾一睇就知道系高质野,size够大肉身又够厚,食落仲好结实,绝对唔会系啲又梅又烂嘅虾☺️最后梗系要食埋雪糕啦,仲要系Dreyer’s 雪条,埋单先一人200几蚊,呢个价真系好抵啊☺️有样野好值得赞嘅就系餐厅嘅肉类,海鲜之类都系经手机落单,跟住餐厅会再送过黎。我个人好钟意呢个方式,因为有阵时见到啲肉比其他人夹果阵拣到乱晒,会好影响食欲,而家由餐厅负责准备就无呢个问题,同埋更加卫生,而且唔洗keep住离开个位去
🥩🍗🍧任食韩烧 ($258 +1 / head) 🥩🍗🍧
有样野好值得赞嘅就系餐厅嘅肉类,海鲜之类都系经手机落单,跟住餐厅会再送过黎。我个人好钟意呢个方式,因为有阵时见到啲肉比其他人夹果阵拣到乱晒,会好影响食欲,而家由餐厅负责准备就无呢个问题,同埋更加卫生,而且唔洗keep住离开个位去拎野食,悭咗唔少时间🙊更重要嘅系0漏单,抵赞👍🏻
———————————
😋味道:9/10