2024-09-26
同大家分享中环一间超好味嘅日本餐厅 – 和牛割烹小田!我同朋友入到去之后见到佢地嘅环境 装修,简约又高级,令人觉得好舒服 。♦ 季节前菜:小田和牛昆布烧牛肉竹笋春卷,万愿寺烧带子土佐醋果冻,西京味噌酱烧芦笋 ♦ 净系睇枱面上嘅前菜,已经令我忍唔住流晒口水,小田和牛昆布烧牛肉竹笋春卷,牛肉好厚肉, 质地相当鲜嫩,味道系好突出,令我好推介 。烧带子土佐醋果冻见到佢金黄嘅颜色已经相当吸 引,人哋话视觉系食嘢嘅第一感觉冇错呀,用心整嘅菜式就系入得厨房出得厅堂,。西京味噌酱烧 芦笋,加左啲味噌变得更香,好鬼正。两三款前菜已经令我非常满足!👏🏻♦ 小田和牛寿喜烧他他配Kodawari腌蛋 ♦ 一路食到主菜,冇得弹!小田和牛寿喜烧他他配Kodawari腌蛋,个肉先烧起先,咬落去即刻又香 又嫩,配上蛋黄,成件事啱啱好,完全系肉汁爆棚!😮😮♦ 夏特布里昂牛排 ♦全场我最钟意嘅最后一道 – 夏特布里昂牛排。一见到马上就觉得佢好漂亮。超美味,每一咬都美 到爆,肉汁都几唔错,我几乎连个碟都想食埋,真系一流!总括嚟讲,和牛割烹小田呢间餐厅,由枱面上嘅食物到餐厅嘅装修都非常出色,值得大家黎试下啊!
♦ 夏特布里昂牛排 ♦