2022-06-27 36 浏览
呢度既内部装修好简约, 以浅木色为主, 坐得舒服, 而且唔会觉得自己身处系闹市中😌 呢度定期会推出唔同期间限定既拉面款式, 除左拉面呢度既串烧都唔错嫁😁 Staff见我地睇menu 睇到一头雾水, 就好主动咁同我地介绍下menu 上既野, 大概俾左啲idea我地☺️ 上菜前仲会有一客小食, 今次我地系日式蚬肉😌芫茜猪骨汤拉面🌿($98)今期既期间限定系绿色既代表芫茜😍 汤头有浓浓既芫茜味饮落一啲都唔味精, 面就有啲似蛋面不过俾啲汤浸到变左绿色😂 有三件微微烧过肉质软绵既豚肉件, 仲有一只用蝶豆花染色既紫色溏心蛋, 佢既溏心精晶莹剔透甜甜地超好食😋 当然唔少得大量既芫茜本人啦, 呢个拉面对于芫茜爱好者黎讲一定要试🤩黑蒜油豚骨拉面🧄($78)汤头乌黑带有微微蒜头香得黎又唔会太浓, 面质偏幼挂汤一流😉 两大片烧过半肥瘦豚肉片, 配上半只溏心蛋同埋一大块包寿司size 既紫菜系有啲惊喜, 不槐为长青款式🥰汁烧翠玉瓜🥒($12)一串两片极厚既翠玉瓜烧到劲juicy同爽甜😉盐烧鸡软骨串🍢($18)用左全只鸡得一块既鸡软骨, 食落肉质嫩滑加埋白色爽脆既鸡软骨, 正‼️呢间拉面小店CP值极过, 比起连锁拉

芫茜猪骨汤拉面🌿($98)

黑蒜油豚骨拉面🧄($78)

汁烧翠玉瓜🥒($12)
一串两片极厚既翠玉瓜烧到劲juicy同爽甜😉

盐烧鸡软骨串🍢($18)

呢间拉面小店CP值极过, 比起连锁拉面店我更钟意佢既味道, 价钱方面都系相当抵食, 推荐俾大家😎
2022-06-25
$113.5 (晚餐)
  • 芫茜猪骨汤拉面
  • 黑蒜油豚骨拉面