2020-01-07 92 浏览
今日同囡囡去红磡都会商场行一行,肚饿就喺商场揾嘢食。只系经过Pastaholic门口,就已经俾门口既圣诞装饰吸引住。望一望餐厅入面环境,睇落好舒服好雅致。我地叫左一个套餐,系Pasta & Pizza Holic Set。我地各叫左一个,囡囡好中意南瓜忌廉汤,creamy得黎好重南瓜味。我就洋葱汤,清清啖啖得黎但又充满洋葱味,入面既多士吸满汤汁,仲有芝士香味。鸡肉凯撒沙律,鸡肉唔会好老,沙律菜份量足够,囡囡好中意食蕃茄仔同面包粒粒。小食我地拣左秘制炸鸡,有四块。炸鸡外面炸到好脆,入面仲有肉汁,juicy,好食。配上一小旧柠檬可以加啲柠檬汁,少少酸都几开胃。面今次我拣咗芝士肉酱千层面,唔好睇佢细细个,都好够食。上枱时,热辣辣。店员姐姐提醒左我哋几次,要小心唔好摸到个盘,惊会烫亲,都几细心。Pizza拣左照烧鸡蛋黄酱pizza,pizza即叫即焗,批底好薄好脆,啖啖食落去都咔咔声。蛋黄酱pizza原来都几好味,正!饮品方面我哋两个都拣咗水果茶,够健康,水果有橙同奇异果。甜品系两小旧Tiramisu,好食。
今日同囡囡去红磡都会商场行一行,肚饿就喺商场揾嘢食。
望一望餐厅入面环境,睇落好舒服好雅致。