2022-10-19 1267 浏览
年纪大咗,已经好耐无落bar蒲了😅,相隔多年,今日终于再次落bar喇,不过系落bar去食lunch😂😂。Pizza Bar 位于骆克道恒泽商业大厦嘅地下,门口𠮶红色🟥光管都几抢眼🤩。原来间bar系地下嘅,经过一段短短嘅楼梯之后,发现入面并没有我想像中暗😂,反而黄色🟡嘅灯光再加上不停播放着七八十年代嘅广东歌,令到间bar充满着一种怀旧嘅感觉🥰。午餐选择唔多😶,只有ABC餐3️⃣款选择,虽然叫Pizza Bar 但系午餐系冇pizza🍕选择嘅。另外,其实间bar门口已经写好咗一个星期5️⃣日嘅菜单,方便客人一早知道边日食咩👍。未点餐,职员👩🏽‍💼已经摆低咗6️⃣块蒜蓉包,蒜蓉包好大块,好脆口,咬落卜卜声😋。跟住我地一行3️⃣人不约而同一齐都拣咗C餐(喂呀~有冇考虑我要写食评㗎😭...)职员👩🏽‍💼问我地要红汤定白汤,最后我地要咗2️⃣红1️⃣白。自己无睇到,原来今日白汤系青豆,烟肉,火腿忌廉汤,个汤好重青豆味,我自己就好钟意😋,但如果本身系好怕青豆嘅人,我强烈建议唔好拣😅。(注:白汤日日唔同款式。)红汤同事就话偏甜😔,配料都叫多。黑椒牛柳 $80全部牛柳🐂表面好似有烧🔥过咁,而且煎得刚刚好,入面啲肉竟然系粉嫩色

黑椒牛柳 $80
全部牛柳🐂表面好似有烧🔥过咁,而且煎得刚刚好,入面啲肉竟然系粉嫩色嘅😍,好嫩滑,好易切开🔪,目测约7️⃣成熟,牛柳处理得非常之好😋。薯菜就普通咗啲😅,薯条正常,但啲菜系无味嘅,白烚🥲。意粉亦属于正正常常😶。

最后埋单(注:只收现金)每人$73,原来十二点半前离座系有特价嘅😍。
总括而言,以呢个价钱,牛柳水准算得上非常之好,加上坐得舒服,又有怀旧歌听,啱哂我🤣🤣🤣。

2022-10-18
  • 黑椒牛柳