2023-05-12 49 浏览
铜锣湾美食林立,你想食咩菜式都有💪🏻有时食得太多茶餐厅西餐,都想食吓啲异国菜式,所以就拣咗间印度菜食,就喺正SOGO后边条街十分方便。一上到去就见到好多印度特色嘅装饰同壁画,立刻就有置身印度既感觉。一入到去Manager Ramesh 已经热情招待,介绍今日既set lunch。 因为我哋见到隔篱枱个位印度人食啲嘢好特别,所以就叫佢介绍俾我哋食😋今日叫左Butter Chicken set - 鸡肉超滑同淋,个咖喱偏少少辣十分惹味!跟餐仲有个薯饼炸得刚刚好,点咖喱好正。keema Pav - 碎羊肉酱加洋葱配餐包,依个羊肉酱夹包又系好夹,味道偏咸少少,每次夹少少,配埋洋葱可以解腻。依个菜系唔辣既。Bhatura - 见到隔篱枱位印度人叫咗呢一个,系香脆又烟靭既薄饼,大大个好似个扁左既波,手撕落黎点咖喱同酱一流。Masala Chai- 正宗香浓印度香料茶!同我去印度饮既系一样味😋必点!

今日叫左
Butter  Chicken

Keema  Pav  additional  Bhatura

Masala  Ginger  Chai

Butter  Chicken