2023-11-24 120 浏览
铜锣湾🚇站附近呢间鮨本主打😍高级 omakase,环境装修精致🥰又有包厢,每道菜式都有简单嘅介绍☺️服务周到。用嘅食材都系时令👍优质,而且部分刺身材料经过🤩熟成,味道更加浓郁🤤鲜味!佢哋午餐🥢有$580同埋$780两款,分别在于💰$780果款会多咗酒肴✌️2品同埋卷物,今次我就拣咗😋$780果款大满足呀!今日嘅茶碗蒸♨️用咗唔少蟹肉蟹膏同埋🦀蟹籽去制作,充满🥚蛋香又有蟹嘅鲜甜,🤤入口幼滑细致。剥皮鱼🐟刺身肉厚爽滑又弹牙🦷,配上佢哋特别调校嘅酱汁😊入口除咗有剥皮鱼😋淡雅嘅鲜味,仲多一重微微🤏嘅酸甜,十分之开胃。时令嘅北海道柳叶鱼🐟,亦都即系多春鱼,🤩十分之肥美,🤤鱼味浓又多春甘香!寿司🍣工艺一流,而且有😍十贯:深海红鲷鱼🐟肉质鲜嫩,咬口紧实而🤩丰富,食落有种微妙嘅😋鲜甜味。九州白象拔蚌质地☺️鲜嫩又爽脆,食起来味道🥰鲜美,充满清新嘅🌊海洋风味。🍂秋刀鱼肉质紧致,💧油脂丰富且分布均匀,🤤入口带有浓郁而且🤩独特嘅脂香味。北寄贝😍爽脆,甜度适中而且充满😊鲜美的贝类风味。经过稻草💨烟熏处理嘅鲣鱼🐟,肉质饱满带有淡淡的🌫️烟熏香味,完全唔会腥👍。半生熟嘅赤竹虾🦐肉质鲜甜弹牙,有清雅嘅😋虾鲜味。用备长炭🔥炙烧

寿司🍣工艺一流,而且有😍十贯:
北寄贝😍爽脆,甜度适中而且充满😊鲜美的贝类风味。
半生熟嘅赤竹虾🦐肉质鲜甜弹牙,有清雅嘅😋虾鲜味。

用备长炭🔥炙烧处理过嘅天上𫚕🐟肉质鲜嫩多汁,经过微妙的🤩火烤,有种丰富的🔥烤香味而且脂香更浓郁👍。
海胆军舰用咗🌊北海道新鲜嘅海胆制作,用料🥰慷慨鲜甜美味。
熊本天草真蚝🦪饱满鲜嫩,系口中咬爆💥时会散发出丰富嘅🌊海水同埋蚝鲜味。
野生中拖罗🐟十分鲜嫩肥美,入口即化🤤脂香满腔!
卷物入面系酱油渍鱿鱼🦑,用料十足,鲜甜爽口😍,而且充满酱油香😋。

鲍鱼清汤🥣一入口完全系一股清雅嘅☺️鲜甜海洋气息喺口腔入边游荡🥰,加上又腍又滑又鲜味嘅鲍鱼,👍一绝!

佢哋嘅玉子烧系🏯江户前嘅做法,入面有🍤虾肉同埋山药仲有🤏少少糖做调味,食之前会🔥焗一焗,咬落松化又😍鲜甜,十分美味!

最后甜品可以拣开心果🍨雪糕或者咖啡☕️,我就拣咗开心果😆雪糕,奶味几香浓,而且入边有唔少👍开心果碎,层次丰富又香又甜🥰又好味!
午餐