2020-10-24
前一日喺OpenRice search荔枝角有咩好食,见到呢一间餐厅卖健康沙律餐,卖相好吸引,于是买外卖返屋企同家人食。因为有好多唔同食材拣,种类五花八门,我企喺餐厅门前都有一段时间,服务员好亲切咁样介绍食材俾我听,见我唔系住喺附近,又系见工面试后去帮衬,佢哋俾多啲食材我,又比我试吓吞拿鱼(家人叫咗三文鱼)。如果迟啲有机会再嚟荔枝角嘅话,一定会再帮衬支持。夏威夷海浪三文鱼$76- 配菜有番茄、青瓜、甜椒配黄姜椰菜花和白饭。食材好新鲜,三文鱼、吞拿鱼都切得好大粒。黄姜椰菜花切得好碎,好容易入口。健康沙律份量足够,赞!DIY 自选$84- 我选择泰式青柠大虾、蒜辣八爪鱼、红菜头(红菜头、甜黄椒、红腰果、青豆),黄姜椰菜花同糙米饭。大虾用泰式香料腌制,加上青柠味道令到虾肉好清新。蒜辣八爪鱼就啱啱相反,蒜蓉令八爪鱼重口味,同埋有辣油腌制,食八爪鱼同底下嘅糙米饭同椰菜花有麻同辣劲,非常刺激。红菜头口感爽脆,味道清甜,感觉非常健康,推介!
夏威夷海浪三文鱼$76
DIY 自选$84