同朋友约定一个月一次嘅饭局 佢拣左间好正嘅餐厅 食完真系好有惊喜 想同大家分享🥰780/person 另加一北海道带子乌冬配鱼子酱及发菜柚子醋啫喱呢个前菜已经好好食 带子好新鲜 发菜加柚子醋好清新 好开胃花胶配泰式酪乳红油酱一试第一啖 我同个friend大家望左大家一眼 估唔到传统嘅花胶配泰式酱系咁夹 完全唔似食紧花胶 花胶炆得好腍 好厚好大块😋另外个酱似系麻辣嘅汁 辣辣地几好食烤栗子汤配洋肚菌好重栗子味 记得系用栗子蓉整嘅汤 一大旧洋肚菌系面 (1) 腊肠卡邦尼手工意粉 (朋友点)传统腊肠配西式卡邦尼 一开始会惊腊肠味会盖过卡邦尼 点知腊肠系呢碟𩠌嘅点缀 会令成道菜升华到另一个层次 再捞埋个温泉蛋浆 正😍(2) 西班牙红虾烧卖 (我点)厨师一开头话唔好切开 因为惊啲红虾汁会流晒出黎 外貌精致 真系好似中式烧卖咁 但入黎唔系硬到石头嘅猪肉 一咬落去全部浓郁嘅红虾汁爆晒出黎 好鲜甜好好味😋备长炭烧拖罗配自家制中式紫菜及昆布法式鱼清汤烧拖罗好厚好肥美 入口即溶 再配上新鲜嘅鸡汤 (睇住佢整既蒸鸡汤)加埋自家制嘅紫菜 简直冇嘢可以挑剔自家制酸种菠萝包配港式奶茶雪糕港式奶茶味好浓 菠萝包细细个
780/person 另加一

北海道带子乌冬配鱼子酱及发菜柚子醋啫喱
呢个前菜已经好好食 带子好新鲜 发菜加柚子醋好清新 好开胃

花胶配泰式酪乳红油酱

烤栗子汤配洋肚菌
好重栗子味 记得系用栗子蓉整嘅汤 一大旧洋肚菌系面

(1) 腊肠卡邦尼手工意粉 (朋友点)

(2) 西班牙红虾烧卖 (我点)

备长炭烧拖罗配自家制中式紫菜及昆布法式鱼清汤

自家制酸种菠萝包配港式奶茶雪糕
港式奶茶味好浓 菠萝包细细个又唔会太饱 好食!😋

总结: 厨师每上一道菜都会讲解下点整 睇住佢地整嘅时候 每个步骤都会洗咗手先 好干净企理 又会夹岩食客食完既速度 唔会等太耐 味道方面更加唔驶讲 好好食😋未试过既可以一试 保证令你回味无穷