2019-08-29 108 浏览
今日同个friend去尖沙咀,经湾仔码头搭船⛴。喺湾仔码头上面既水产市场行咗一个圈。发现咗一间有惊喜🥳嘅同几chill嘅店👍🏻,然后好随便就入咗去。气氛十分好的日本餐厅。觉得质素高想推介俾大家😋。但由于晚市时间,已店里面唔系话好大,所以要有几会等位大约等左5-10分钟,所以最好book 定位😄。如果要等都无所谓,都好值,值回票价👍🏻。里面仲有一个日式酒吧🍶🍶,好似去咗日本嘅居酒屋一样。餐厅坐得舒服,侍应基本上态度很好。餐牌简单除了有刺身,串烧,小食,饮品还有,有图一目了然。😲首先我哋叫咗十四伐青酒🍶,佢哋竟然有。坐喺码头上面望住过海劲有feel🌉。接着店员介绍左几款开胃小食,海蜇牛蒡仲有鱼肝,味道不错。来送酒一流。串烧十分吸引,有师傅即叫即烧。烧生蚝非常鲜嫩,还有他的炉端烧盛合。烧得好惹味好够火喉一点也不亁不老😄。鸡肉串仲好juicy👍🏻,牛肉🐂和鸡翼也是肉汁丰富非常好味。鳗鱼饭鳗鱼🐠肉质细嫩,油脂丰富,鳗鱼酱汁分布均匀有好多汁,加上肉质有一定厚度,充满着香香的油香。鳗鱼爱好者必定喜欢💕。