2008-07-07
同友人double dating,四口子去左浅水湾玩下水,再入赤柱食dinner。点左生蚝半打,Nachoes, 香芒鸡肉卷,Bayside Pizza,蚬肉扁意粉,心太软,焗包同四杯饮品。生蚝:百几蚊有六只,好抵!唔算大只,不过唔系细只,虽然唔系好milky,不过岩我,我怕太milky的... ^^" 倘算新鲜。Nachoes: 全晚最普通0既,我嫌芝士唔够多,不过nachoes够脆 (我食过有D地方系腍同碎)香芒鸡肉卷:越式菜,卖相一流,皮够薄易咬断,味道属中上。Bayside Pizza: 正!芝士好香浓,唔系pizza hut果D悭家芝士,即使我完成唔到第二件,我都坚持食左上边D芝士,剩返个饼底 饼底都OK,唔系港式真系一块饼0既薄饼底。蚬肉扁意粉:蚬肉大粒够味,汤汁饮左一啖,好有新鲜蚬肉味!但份量唔大,四个人share就唔系好够食。心太软:皮唔够脆,心唔够软...有少少失望。(如果我无食过坑口果间,无比较之下我谂我会觉得好食)焗包我无试环境几好,九点正灯光仲调暗左,好浪漫一边食蚝一边饮wine,一边望住个海,正!
香芒鸡肉卷:越式菜,卖相一流,皮够薄易咬断,味道属中上。
焗包我无试
环境几好,九点正灯光仲调暗左,好浪漫
一边食蚝一边饮wine,一边望住个海,正!