2016-11-21
前阵子公司附近开左一间叫ASAP既餐厅~ 佢吸引朕唔系因为佢新开~系因为佢叫ASAP~ 好多时返工成日同人讲咩都要ASAP~ 咁究竟依间野系食咩架呢?幸运地朕唔算系1点就食饭, 通常等到2点先食已经过左最多人既时候~ 而ASAP系冇得BOOK位的, 所以每次想食都要等到2点会比较好~餐厅既设计都系行伪文青系列, 好多位都可以俾人相机食先, 系你等野食个时影多D相, 时间都过得快D~佢既lunch menu选择都唔差, 价钱都几合理~ 一个set lunch有汤or沙律 + main + 野饮~朕就叫左吉列黑豚滑蛋盖饭 set lunch $74佢set lunch 汤系用杯上, 依个设计都几新鲜~俾你饮都饮得方便d~ 而佢个名都改得冇错: 香甜粟米汤~ 粟米汤一d都唔稀~好有粟米既甜味~讲返佢个饭, 佢咖啡味一d都唔辣~系日本甜咖哩, 再加埋滑蛋都系一个冇得输既组合, 不过佢今次个黑豚有点厚左d, 所姒有d韧, 麻麻地但对上一次我食系炸虾都几出色~同事仔就叫左炭烧鸡脾扒意粉 set lunch $78见到个卖相都冇咁吸引, 但相比我个滑蛋饭冇咁heavy, 鸡扒相比黑豚出色d~ 滑d~
幸运地朕唔算系1点就食饭, 通常等到2点先食已经过左最多人既时候~ 而ASAP系冇得BOOK位的, 所以每次想食都要等到2点会比较好~ 餐厅既设计都系行伪文青系列, 好多位都可以俾人相机食先, 系你等野食个时影多D相, 时间都过得快D~ 佢既lunch menu选择都唔差, 价钱都几合理~ 一个set lunch有汤or沙律 + main + 野饮~
朕就叫左
但对上一次我食系炸虾都几出色~
同事仔就叫左
总结: 身为一间处于咁多office下既餐厅都算唔错, 但绝对唔系日日食既lunch~