2023-09-22
上次喺观塘食完Dodam Chicken一直念念不忘佢既蜜糖炸鸡,今次行开铜锣湾再encore!! 餐厅喺利舞台18楼,非常就脚既关系假日一早爆满,好彩一早book定。第一样必嗌当然系蜜糖牛油炸鸡,今次二话不说order左全份!上次半份2个人食完全唔够喉!不过今次失策唔记得嗌无骨😫肉质依然鲜嫩,蜜糖味重,但我觉得观塘分店好食啲,酱多啲🫡下次试下咸蛋口味先!今次试试新野,嗌左个鱼片汤,汤鲜甜,岩哂唔食辣既朋友,料丰富,有韩式鱼片、香菇、萝卜、芝士丸、狮子狗,食到我地连汤都饮哂!再另加个韩式芝士猪肋骨,第一次试,猪肋骨好够味同软淋,芝士有粟米、蔬菜,但芝士偏硬,冇拉丝效果,不过不失。同样再被encore既系柚子yoghurt smoothie,大大杯唔会太甜,又解渴,岩哂食韩国嘢!