2012-06-27 517 浏览
北角渣华道熟食中心的东宝大概八年前已开始帮衬,系大班朋友畅聚 gei 最佳选择。今次试 jor 佢"巴打" - 店小二,确系喜出望外。位于同一层近街尾位置,用植物围出用餐范围,避免搔扰。餐牌上有少部份东宝招牌菜,其他都系店小二 gei 新菜,好多都想试,不过得三个人后叫 jor: 烧风鳝烧无骨露荀鸡翼古佬肉 (汁另上)胡椒汤浸菜墨汁墨丸墨鱼面煎咸鱼肉饼配小猪仔饱 炭烧做得非常出色,火路控制得好好,鳝同鸡翼都皮脆肉嫩,非常juicy! 最surprise 系煎咸鱼肉饼配猪仔饱,饱系mini size 烘得脆脆,仲提供一把小刀用切开"小脆猪" 将肉饼同青瓜放入去,就整个中式汉堡喇,一啖咬落去: 肉饼煎得非常香脆、小脆猪、青瓜爽脆, 就系脆、脆、脆 喇! 店小二 "I will be back"

烧风鳝
烧无骨露荀鸡翼
古佬肉 (汁另上)
胡椒汤浸菜墨汁墨丸墨鱼面
煎咸鱼肉饼配小猪仔饱

、脆
、脆
喇!

店小二 "I will be back"

题外话/补充资料: 值得一赞系呢度店小二真系好窝心,见我地三个追加肉饼,都俾个温馨提示怕我地食唔落,提议由八件改六件,低赞呀!
2012-06-26