2021-09-16
边个话只有 Happy Friday 先可以去酒吧Relax 架? 我觉得 Blue Monday都可以去啰! 点解?咪因为星期一放工已经好屈闷, 要出来叹返杯,大爆特爆一返先可以平衡返自己。仲有依家的酒吧好多已经有Dinner 食,所以就算 Monday 都可以来 😉。今次同好友来除左叹返杯仲叫左以下d 美食实行一路饮一路食一路呻下:🥗 西班牙白芦笋田园沙律 ~ 白芦爽脆得来几甜, 沙律有齐我喜欢的 superfood 红菜头,羽衣甘蓝,藜麦,粟米,番茄真系好fresh 。🍕 风干肠火腿簿饼 ~ 咸咸地的风干肠加上油腻感的火腿下层满满芝士脆边薄底我地好喜欢呢!🐟 酱油焗银雪鱼 ~ 鱼怪的我最爱冇细骨的鱼,啖啖肉仲要够滑溜, 两边挂满酱油味掂㖞。🍹 Happy Ending ~ 呢杯系Mocktail ,因返屋企仲要睇功课所以唔饮酒了, 成份Pineapple , juice, lime juice, passion fruit syrup, soda water, 入口唔会太甜岩我。🥃 Passionate kiss 💋 ~ 朋友爱酒紧要点返杯Cocktail, 佢杯味
羽衣甘蓝,藜麦,粟米,番茄真系好fresh 。
🥃 Passionate kiss 💋 ~ 朋友爱酒紧要点返杯Cocktail, 佢杯味道同我差唔多但加左 rum 即时感觉唔同左。