2011-11-19
工作忙, 心情又不爽, 搞到餐生日饭由十月拖到十一月, 认真唔好意思想!终于系完成一些工作后, 与家人共聚天伦之乐, 一扫郁气, 一早订了枱, 所以不用等, 可能是星期五的𫔰系, 大堂是满的, 有两枱日本人, 几间VIP房都是Full的, 侍应招呼都OK, 我地花了一段时间决定要套餐或是散叫, 终于决定散叫, 因为套餐有牛肉, 妈咪唔食, 点了核桃熏旦, 熏鱼作冷盘, 火腿津白, 砂锅云吞鶢, 小笼包, 冬笋炆红烧肉, 生煎包, 菜肉锅贴, 再加两个甜品, 高力红豆沙, 及炸汤圆, 六个大人, 应该足够!!!先上冷盘,核桃熏旦, 糖心好味, 食落有阵烟熏味, 嘴刁如细佬亦赞好, 熏鱼则一般, 怕鱼骨的人则要考虑考虑!!!主菜,砂锅云吞鶢认真一般, 汤好似水般透明, 冬笋炆红烧肉, 好味, 送饭一流, 小笼包OK, 不过不失, 我最喜欢生煎包, 底又脆又唔浓, 内裹又充满肉汁, 一流!!!大部份男士对甜品都不是有太特别喜好, 可是我家中两位男士都嗜甜, 所以点了高力红豆沙, 及炸汤圆, 好味道!!!不过要小心炸汤圆的黑芝麻流出, 烫脷服务OK, 因为为餐牌上很多点心都是以四, 或十做单位
服务OK, 因为为餐牌上很多点心都是以四, 或十做单位, 正当我地依依哦哦之际, 侍应即刻话可以按人头点, 咁就个个都可样样试齐,又不致于要食两个, 细妹做老细, 应该大概HKD1,200- , 仲送一碟西瓜, 唔错!!! 埋单时仲有一些coupon 回赠下次用!!!