2023-01-18
自从一九年有《幻爱》之后就发现咗原来屯门码头系咁靓,所以间唔中都会喺𠮶度影吓相睇吓风景,之前偶然发现咗一间好 chill嘅cafe,今次已经系二访,食物质素真系好唔错,决定要同大家分享吓🥰环境方面,佢真系会望住个海景食嘢,不过而家唔知系咪因为多咗人去突然间多咗啲露天位,所以加咗个帐篷所以坐室内嘅都睇唔到海景🥹不过如果大家唔介意热都可以出去坐就会望到个好靓嘅海景啦喺食物方面,我哋叫咗◽️迷迭香烧羊西冷伴薯菜配红酒汁 $148好推荐💕💕羊西冷好似慢煮嘅肉咁好淋好Juice,好香,食落带点羊骚味,系一道我会再点ge菜,伴碟嘅薯菜,亦一啲都唔马虎,食落系新鲜嘅,调味方面亦都系合适唔好咸,薯蓉好滑好Creamy😋💕◽️德国薯仔沙律 $58薯仔沙律正常发挥,食材新鲜,薯仔软硬适中,沙律嘅调味亦都好适合,面头加咗啲ham做点缀💕👍🏻唔错◽️ 𝓯𝓻𝓸𝔃𝓮𝓷 𝓵𝓮𝓶𝓸𝓷𝓪𝓭𝓮 $42几钟意呢杯饮品,前几日天气比较热,呢杯Lemonade沙冰非常解渴,唔会只系糖水死甜味,带点果酸饮落几开胃🫶🏻整体来讲,食物质素系唔错,不过唯一美中不足嘅就系室内嘅座位,而家已经望唔到海景,所以比较可惜啦😿@fantasycoff
喺食物方面,我哋叫咗
◽️迷迭香烧羊西冷伴薯菜配红酒汁 $148
◽️德国薯仔沙律 $58
◽️ 𝓯𝓻𝓸𝔃𝓮𝓷 𝓵𝓮𝓶𝓸𝓷𝓪𝓭𝓮 $42
@fantasycoffeetm
📍Fantasy Coffee (屯门)
屯门湖翠路138号启丰商场地下1A9号舖
#海景cafe #现在要露天先有海景 #屯门美食 #chill #羊西冷 #好味嘅 #今晚吃什么 #现在吃美食
迷迭香烧羊西冷伴薯菜配红酒汁
德国薯仔沙律