2021-06-01
好朋友移民前一齐嚟到SOHO呢间环境舒悉嘅餐厅happy hour,静静地倾吓偈食餐饭,往事重温一番。Happy hour做紧promotion,我地每人先叫左杯prosecco~ 再嚟caesar salad加配smoked salmon。特别系salad 本身跟白银鱼柳,酸酸地,加新鲜爽口baby lettuce 同大大片parmesan cheese,做头盘好醒胃。仲有happy hour必叫Nachos,炸粟米片沾满红青椒酱、加芝士同腰豆!Mains叫左鸡肉汉堡加薯条,burger唔算太大但几厚身,牛油果泥加鸡柳一D都唔腻,抵销左少少食薯条嘅罪恶感。 Tagliatelle & Clams嘅蚬摆盘摆得好优美,扁意粉硬度适中,睇得又食得!希望好朋友好好记住我地一齐共度嘅欢乐时光,在新地方事事顺利,迎接new chapter in life~