2024-10-14 880 浏览
朋友带我食fine dining,去左观塘鸿图道的一座工厂大厦5楼,搭䢂果时都是残残旧旧,但去到餐厅是另一种感觉🙂,装修得睇又简洁,日本风格,又有个大大月亮装饰👍🏻,打卡先🤓。Menu是一张黑胶唱片💿先来个Wellcome drink-接骨木花姜啤配汤力泡沫,非常清新的饮料,冇酒精带一点点姜。头盘有阿根廷红虾桂花青瓜果冻伴黑鱼子-卖相几精致,成粒波子咁样,唔错另一道是青柠柚子松叶蟹肉水晶脆壳-睇落去唔觉佢张纸系咁脆,而且蟹肉好甜,口感特别👍🏻。伏特加西瓜、叼草忌廉发达芝士、竹炭芝士脆片-很独特的味道,但好似有啲唔夹,但是一种新体验。是日餐汤-甘笋汤,睇店员倒汤就知佢正,非常浓厚😋。今晚主角出场,澳洲M5威灵顿牛柳-一定系打卡先,卖相得👍🏻,切落去酥皮非常松脆,牛柳好厚,份量都几劲😋。另一个主角是香草芝士烤龙虾海胆忌廉汁意大利饭,真系有惊喜,龙虾啖啖肉又厚,食落口感爆棚,加上有非常鲜甜的海胆,又够creamy,配合意大利饭+忌廉汁好夹好好食,加咗芝士🧀。甜品有豆腐芝麻柚子挞、红枣桑椹意式沙冰、青梅酒薄荷气泡水,这三种都比较有特色,充满心意👍🏻👍🏻。
是日餐汤-甘笋汤,睇店员倒汤就知佢正,非常浓厚😋。