2015-06-24 1248 浏览
前阵子好hit, d 揾食杂志都介绍左几个地方, 可惜呢到榜上无名。不过都系好事, 因为人唔会太多~呢到系我hh既其中个点, 今次又带左个朋友黎因为我知道一定有位~ unless 系有大比赛, 如果唔系, 都几放心行到过黎系有sofa坐。因为我地都有少少饿, 就叫左个fish & chips 黎食。Fish & chips, 大家都知系外国野, 但点先食好食?1) 佢个脆浆一定唔可以太厚2) 佢个脆浆一定唔可以甩出黎或碎哂3) 佢既鱼, 唔应该系滑到爆之前话扮龙利既平鱼, 系应该食得出一丝丝既鱼肉. 好似平时蒸鱼咁厚既质感咁先岩系唔系好烦? 呢d系外国既平野黎架wo, 都咁鬼多要求…. 而我最钟意既脆浆系有少少啤味既。好啦讲番呢到, 佢既fish & chips有咩咁吸引我?1) 佢既鱼肉好厚身, 唔系滑雪雪既, 正!!!!2) 佢个脆浆有少少厚不过, 脆得几好味3) 佢个薯条!!!! 唔系French fries, 唔系薯蓉, 系真系由薯仔切条而成, 呢个唔简单!! 而且唔系到到有, 你系食得出佢同其他薯条既分别! 而且特别饱肚。用刀叉? Nope! 食fish & chips 系应

1) 佢个脆浆一定唔可以太厚
2) 佢个脆浆一定唔可以甩出黎或碎哂

好啦讲番呢到, 佢既fish & chips有咩咁吸引我?
Fish & Chip
1) 佢既鱼肉好厚身, 唔系滑雪雪既, 正!!!!
2) 佢个脆浆有少少厚不过, 脆得几好味

用刀叉? Nope! 食fish & chips 系应该用手, 所以我都系咁做~ 食得好有惊喜而且好开心! Sorry可能贵左少少~ 耐唔耐一次, 慰劳下自己~ 嘻嘻
题外话/补充资料: 呢到好多电视...好热
Fish & Chip