2019-03-02 137 浏览
Flippers进驻铜锣湾希慎已经有一段时间,但人龙一直有增无减。讨厌排队嘅我,一直未有机会试到。咁啱见到唔洗排队,谂都唔谂就同朋友一齐入去试下系咪咁好食。由于我哋两个都唔系太肚饿,所以只系叫左一份奇迹の朱古力班戟同一杯珍珠奶茶(少糖)一齐share食。(温馨提示:每人至少要叫一款食品/饮品。由于班戟份量颇大,见到店内好多情侣同我哋一样,只系叫一杯嘢饮加一份班戟。)首先嚟到嘅系珍珠奶茶,本人觉得系好饮嘅,但系就非常之甜,唔钟意饮甜野千万唔好嗌。就算叫咗少糖,根本都冇减到糖。有机会系啲珍珠太甜所以令到成杯珍珠奶茶都好甜。等咗大约十分钟,终于有得食朱古力班戟。班戟食落好松化,软绵绵,仲有好浓郁嘅蛋味。夹住朱古力酱同忌廉一齐食嘅话,就会盖过哂班戟本身原有嘅蛋香味,净系食到浓厚嘅朱古力味。班戟上铺满了朱古力碎同果仁碎,如果夹埋一齐食,口感更加丰富。餐牌上标榜用咗法国南部Pyrénées-Orientales嘅朱古力,呢只朱古力十分浓厚,食到最后都唔会觉得过甜,但偏偏就冇我钟意朱古力香醇回甘𠮶种味道。班㦸上面仲有三粒朱古力Truffles,个人觉得同明治嘅MeltyKiss无分别。朱古力食落好滑

咁啱见到唔洗排队,谂都唔谂就同朋友一齐入去试下系咪咁好食。

珍珠奶茶

奇迹の朱古力班戟
等咗大约十分钟,终于有得食朱古力班戟。

班㦸上面仲有三粒朱古力Truffles,个人觉得同明治嘅MeltyKiss无分别。朱古力食落好滑同入口即刻溶化。
(题外话:餐厅提供嘅免费饮用水加入了香橙片,饮落就唔觉得有好大分别。)
喺等待班戟既途中店员叫我地follow i.t too既Instagram同Facebook,follow完后就免费送一张Monster雪糕卷。

( ・8・ ) ノ♡
2019-02-26