2024-03-07 12 浏览
鬼金棒系一间好正嘅日本拉面店,喺旺角有店!主打嘅系麻辣噌汤底,仲有五个辣度可以拣,包括唔辣、小辣、中辣、高级辣同高级麻。用咗八种特制唐辛子混合,带出嚟嘅辣度,再加上顶级和歌山葡萄山椒调成嘅香麻油,成为招牌拉面。推介两款:增量叉烧辣麻味噌拉面(小辣中麻)同莞荽辣麻味噌拉面(小辣中麻)。佢地嘅拉面粗身弹牙,好有嚼劲。可以根据自己嘅喜好,拣加多啲叉烧或者加多啲莞荽嘅拉面组合,有好多自由度同弹性。小辣中麻嘅味道好正,辣度适中,香麻味都好突出。如果你想更加丰富,可以升级味玉,加$15。味玉系一个糖心蛋,甜香十足,而且好滑口。除咗拉面之外,佢地仲有其他饮品,例如乌龙茶波子汽水等,我哋就拣雪碧同可乐,饮品清凉解渴,可以配合拉面一齐享受。鬼金棒系一间好正嘅日本拉面店,拉面味道丰富,麻辣味道带劲,而且有不同程度可以拣。环境舒适,气氛轻松。拉面爱好者一定要尝下鬼金棒嘅特色拉面,让味蕾享受一个独特又满足嘅体验!