太子★Franape Bar & Restaurant星期5放工即兴揾朋友仔happy friday,当然系无book定位啦又要好努力系旺角太子揾落脚点...本身打算去太子既channel 3食下西班牙tapas,但打去book时话已经full左,职员即刻介绍去佢地开系同一条街既新分店,主要系食法国菜不过都可以照嗌channel 3既食物同饮品。行到去系门口望过menu价钱合理,室内环境都好似ok就一于试下啦室内环境黑蚊蚊,墙上面有d涂鸦,都算系间几型格既bra,不过就唔太揾到法国既原素揾食时间望望下,其实menu上面既食物同channel 3都几相似,尤其系小食方面都系多西班牙tapas。番工番到个人呆呆地,左谂右谂先拣好嗌唛- Nachos($30+10%):★★★★☆ ☆☆☆☆☆nachos绝对系我本身想再去channel 3既原因之一my favourite!哈哈~不过其实都应该系周围都买到既dorritos,所以埋单先发现原来要收$30就觉得都几贵下,$30够我地买一大包食到饱喇(疑似有得不停refill?我地就只系refill左一次咁大把..)其实都唔系介意果几十蚊,但好似
太子★Franape Bar & Restaurant
揾食时间

- Nachos($30+10%):
Nachos
★★★★☆ ☆☆☆☆☆
nachos绝对系我本身想再去channel 3既原因之一
其实都唔系介意果几十蚊,但好似清楚写番出黎会好d

炸芝士饭波配蕃茄莎莎($58+10%):
炸芝士饭波配蕃茄莎莎
★★☆☆☆ ☆☆☆☆☆
左拣右拣拣中你,见你炸到金黄包又无油林林卖相几吸引,点知
……
炸芝士饭波配蕃茄莎莎
中间既“risotto”更似煮得黏黏地既白饭味道好淡几乎尝唔到一点芝士味
蕃茄莎莎得丁屎咁多,都系点蕃茄酱仲实际
……
食左第一粒先醒起系channel 3已经中过伏,一时忘记左又中多次添

泡菜豚肉芝士汉堡($88+10%):<--menu写$78,但宜家睇番张单发现佢收左我地$88
★★★★★ ★★☆☆☆
最近试过加入泡菜既burger之后食过番寻味,见依度有梗系要试下
wow,一大片半融芝士好邪恶!今次个馅唔系汉堡扒系一片片豚肉叠埋一齐
泡菜豚肉芝士汉堡
系就少左d juicy肉汁,不过配埋d泡菜好似食紧韩式小炒咁又几正
哈哈~
本身系普通薯条,不过waiter好好人询众要求额外加左d黑松露
可惜薯条实在太幼又唔多脆
,最后好少有地食净左…不如考虑下转粗薯啦?hee

Franape系酒类方面有更多选择,例如wine果d,不过我地都系醉心于cocktail多d
- Pinacolada($58+10%):
Pinacolada
有保证之选
易入口,creamy得黎又有清新菠萝味,o岩晒用黎衬d肥仔油腻野食
D Rum都唔算落得好重手,饮完成杯都面不改容~哈哈

埋单$322/2ppl。
整体黎讲环境都ok啦,只系后来多人空间略为有d逼狭
可能新开职员好似都未系好上手,不过服务慇勤值得一赞
食物性价比高,只系味道有待改善。不过见其他人都盛赞d法国菜,可能系我地拣错野啦
有机会再黎试下佢d法国菜都好,横掂都几钟意佢d cocktails
2016-06-03
Pinacolada