2018-12-01
MOKO mall系我平日夜晚唔想煮饭时常去之处,因为近屋企,食肆都算多选择。刚去完台北,唔想食得太滞,就嚟左呢度。每次嚟都只会从生牛河同番茄蟹肉汤檬当中拣一样,今次拣左前者。其实我觉得芽庄变左连锁店后,食物一直系退步㗎,呢个pho汤底冇咩层次,要加青柠同辣椒帮助提升味道,不过牛肉同河粉都算滑,整体还好啦青柠茶系每次想饮野必点,比起普通冻柠茶𠮶种酸甜,呢种感觉清新d、令人开胃d。环保原因,用上纸饮管,唔知点解饮落去有暖暖地嘅感觉,有少少影响味道,但我喺其他地方用似乎冇呢个问题。牛油鸡翼比起之前真系完全变质,由睇落有一粒粒炸粉嘅样加特别口感,变成普通炸鸡翼,牛油味同应有口感尽失,系冇诚意之作!$60四只性价比好低,唔会再叫。蒸粉包卖相唔错,有扎肉,有芽菜、生菜丝,加埋碌冧一齐食,几好味,不过一上台已经唔系好热,扣分。仍然会当佢系快餐咁食,不过已经不再惊艳。
牛油鸡翼比起之前真系完全变质,由睇落有一粒粒炸粉嘅样加特别口感,变成普通 炸鸡翼,牛油味同应有口感尽失,系冇诚意之作!$60四只性价比好低,唔会再叫。
仍然会当佢系快餐咁食,不过已经不再惊艳。