2023-07-23 1264 浏览
🇭🇰Quiero Más·Chef Javier Tasting Dinner Menu $538pp我见佢个餐厅名系西班牙文 所以一路都以为呢间系西班牙餐厅🤣🤣但系去到先发现原来佢系有少少类似地中海咁样嘅fusion菜 所以啲菜式都几特别 试到好多之前未食过既野😎·Jamón Ibérico Paletilla 36 Months l Hamachi l The Gilda首先佢个jamón都几咸香 食落质感唔错🐷之后佢隔篱𠮶个蕃茄嘅crystal bread都几好食 个hamachi就用左橄榄油同埋芝士碎黎调味 油甘鱼个油份都唔错 食落几开胃🐟最后个skewer就真系好特别啦 佢上边系一块好有油分既鱼嚟嘅 之后下面系除咗三文鱼 仲有啲腌制咗嘅pickles 橄榄咁样 味道好特别 但系我自己就觉得呢个一定要连住几旧一齐食 如果唔系就会偏酸或者偏咸🫒🤣🤣·Foie Micuit Air Bag l Cod Loin Pil-Pil之后佢个脆波劲得意 佢系有少少好似印度菜个种脆波咁 入边系有个鹅肝paste 食落好特别 不过我自己都系觉得鹅肝成旧食质感好啲😂😂之后佢个cod做得都唔错 佢
🇭🇰Quiero Más

Foie Micuit Air Bag
Foie Micuit Air Bag
l Cod Loin Pil-Pil
Cod Loin Pil-Pil

之后佢个脆波劲得意 佢系有少少好似印度菜个种脆波咁 入边系有个鹅肝paste 食落好特别 不过我自己都系觉得鹅肝成旧食质感好啲😂😂之后佢个cod做得都唔错 佢好厚身 而且鱼肉好扎实得黎唔会过老 口感好好😌
l Paella Barcelona
Paella Barcelona

之后佢个suckling pig都做得唔错 佢个脆皮真系几脆 个猪调味都唔错 不过如果佢个脆皮可以再松化少少 应该会再好味啲😈之后佢个paella质感都好好 个饭好入味 底底仲有啲饭焦 海鲜都新鲜 整体都唔错🦐
l Quiero Más Sangria $98
Lemoncello

最后佢仲有个甜品 佢呢个系好似将饺子皮炸咗变成薄脆之后 中间再夹啲custard咁样 食落似系一个变奏版嘅千层酥 我自己觉得都几好食嘅 佢个custard唔会话太甜 配埋佢侧根𠮶啲杂莓都唔错😎另外我哋仲嗌咗个sangria 佢呢个我自己就觉得偏果汁少少 个酒味唔算话好出 比较适合女仔饮🍹😈
#rbyeat
#rby西餐