2022-07-02 1087 浏览
七日假期前夕,梗系要食返d好野啦!揾咗好多间日式居酒屋,发现唔少人都推介呢一间天后小店。首先叫咗个豆腐沙律🥗,豆腐再加芝麻酱本身已经冇得输,再加上小店自制嘅柚子酱油,识落十分之清新开胃。再试多个海盐枝豆做小食,枝豆本来就嚟到居酒屋必嗌小食,慢慢食送酒一流!加上少少海盐,食落十分舒服。主食方面,首先嚟咗个豚肉豆腐锅,整体而言,成个锅都有唔小配菜,汤底豚骨汤又清新,豚肉质素都唔错,性价比几话既锅物!然后就黎左野菜天妇罗,有紫薯、冬菇、茄子🍆,要特别赞佢真系即叫即炸,粉浆亦做得唔错,配上佢哋自制嘅萝卜蓉酱汁,唔太油腻亦食到食材本身嘅新鲜味道。相比之下,一口牛就相较浓味同埋啖啖肉。配上浓味烧汁、洋葱,一口牛烧得刚刚好,部分带有小小肥,香味四溢,作为喜欢食牛既我,食得好滋味🤤。最尾见唔少人推介佢嘅南瓜带子,叫埋佢黎试试,用成个小南瓜作为装盘,入面有浓郁嘅忌廉汁带子,食落十分满足。整体而言,食物质素中上,食得出每个小菜嘅心机,有日式居酒屋嘅感觉。装修上都有唔小细心位,如每张台都有叉电位置,环境、服务、食物都唔错👍🏻👍🏻,真系冇信错人丫!

2022-06-29