2021-10-06
新派韩式pizza店体验平时去开西餐厅食pizza就多,喺荃新天地入面有间新派韩式主题既餐厅,每次见过都会排好长嘅人龙,建议想试嘅人一定要订位!今日好彩大概放工时间好快有两人位。呢度嘅菜单原来西式类比较多,但好多都结合左韩式嘅元素,未叫野食之前拣咗都一阵🙈 啤酒选择方面居然有唔同类别既手工啤,唔系讲笑,呢度真系有 Happy Hour嘅价钱,平均一杯$5x几蚊,平过平时出边,呢个惊喜对于ipa lover既我系加晒分,仲有其他cocktail既选择,钟意饮酒又想叹美食嘅朋友唔可以错过!1. 炸软壳蟹先叫左一d小食,本身想试网友推介嘅韩番蟹肉芝士波,居然卖哂🙈 软壳蟹同平时出边食嘅差唔多,但系呢度嘅炸酱比较薄,蟹身亦都好大只,送酒一流。2.带子泡菜卡邦尼呢道卡邦尼系成餐嘅精髓,好耐冇食过咁好食嘅卡邦尼!虽然佢唔会做到好似正宗既手工意粉咁硬身,但呢度坐系最出色嘅系十分挂汁,依家加上泡菜既元素令到呢个意粉层次提升,呢个配搭可以减少本身卡帮你嘅油腻感,好有惊喜,必点!3. 蜂蜜牛油秘制炸鸡期待已久,因为已经冇食过韩式炸鸡,呢度有一个特别嘅口味系蜂蜜牛油,送啤酒系一流,炸鸡一共有六件,每一只都好
1. 炸软壳蟹
2.带子泡菜卡邦尼
3. 蜂蜜牛油秘制炸鸡
期待已久,因为已经冇食过韩式炸鸡,呢度有一个特别嘅口味系蜂蜜牛油,送啤酒系一流,炸鸡一共有六件,每一只都好Juice同埋充满蜂蜜同埋牛油嘅味道,估唔到连炸鸡都做得咁精彩,个人认为好食过既炸鸡好多🤣
4. Pizza
叫左"群蟹派对",好贪心地左加左金芝边,上到台都觉得真系几大块。虽然睇落去好厚,但薄饼造得好松软,每一啖都充满芝士香同埋蟹肉嘅香味,蟹肉亦食得出唔系低质货,真系蟹肉,食咗两件就好快饱😆
荃湾铜锣湾都有分店,大家都可以黎试下🌝