2022-10-28 153 浏览
上星期男闺密生日梗系去𝗚𝗗嚟香港到会去食既韩珍啦❤️平时帝国大厦就去得多,今次尖沙咀重新装修,超型风格,梗系趁𝘀𝗼𝗳𝘁 𝗼𝗽𝗲𝗶𝗻𝗴先吃为快啦😝入门口已经有冻柜𝘄𝗼𝘄未食都先兴奋😆由于其中一位朋友要晏𝗱先到,一坐低店员好快手上咗麦茶 + 韩式小茶!所以我哋先上𝗱前菜食住等先!宫廷九节板🌮系韩式版本嘅片皮鸭,有牛肉粒、青瓜丝、蛋丝、芽菜、红萝卜丝、冬菇丝等,用𝗰𝗿𝗲𝗽𝗲包埋嚟食,前菜嚟讲几得意!韩式凉拌青瓜🥒青瓜上面夹住冬菇丝、蛋丝等,配埋新鲜柚子汁,好开胃沙律🥗 新鲜沙律菜上面有炸莲藕片,仲有期间限定既dressing 好青春炸蛋疏乎厘🍮里面系有青椒🫑飞鱼子仲有芝士,又软又滑,估唔到疏乎厘都可以系咸点咁好味韩式薯仔煎饼🥞呢个不得了!薯仔🥔配上芝士,咁邪恶既野,好味到停唔到口😭系呢个时候我哋个𝗺𝗮𝗶𝗻 𝗰𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲嚟啦😱就系韩烧❤️❤️❤️🥩𝟵𝟬日熟成肉眼牛扒-油脂分布好靓!一开波梗系烧咗呢块靓𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲先啦!𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂𝗺 𝗿𝗮𝗿𝗲 系啱啱好,𝗽𝗶𝗻𝗸𝘆 𝗽𝗶𝗻𝗸𝘆又𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆!牛味好浓!跟手烧下𝗱蔬菜先!🥩调味特级牛肋骨 - 友人一拉先发现系条超级无敌长又𝗜𝗚𝗮𝗯𝗹𝗲既牛肋骨😆 仲用咗韩珍特制

宫廷九节板

韩式凉拌青瓜
炸蛋疏乎厘

韩式薯仔煎饼

韩式薯仔煎饼🥞
呢个不得了!薯仔🥔配上芝士,咁邪恶既野,好味到停唔到口😭

𝟵𝟬日熟成肉眼牛扒

调味特级牛肋骨
仲用咗韩珍特制既𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲~ 唔会太咸仲有少少甜甜地!
雪花牛肉
🥩雪花牛肉 - 一睇纹理好雪花❄️!一口一啖都咪话唔过瘾!我哋仲加埋沙律菜包住一齐食!𝗙𝗙下自己系韩国🇰🇷

酱油蟹配牛油饭🦀
酱油蟹配牛油饭
店员亲自𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲我哋食😍 𝘀𝗼 𝘀𝘄𝗲𝗲𝘁又细心,超级多蟹膏,不停见到超级鲜橙色既蟹膏流出嚟,视觉享受😎店舖仲话𝗹𝗮𝗱𝘆 𝗳𝗶𝗿𝘀𝘁「毕」晒𝗱饭系个蟹盖,𝘀𝗼 𝗴𝗲𝗻𝘁𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻!蟹膏好鲜好甜,好快食,同行嘅朋友第一次食酱油蟹,佢哋话非常正🤤 如果想试酱油蟹,韩珍系一个好好嘅体验!

泡菜猪肉汤/韩式猪手

泡菜猪肉汤🍛
系配饭嚟食,泡菜汤好浓郁蕃茄味,够辣,仲有金菇菜~

韩式猪手
唔会太油腻,配搭辣萝卜同生菜🥬食都唔错

𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹嚟讲大家都好满意🤤最开心系同一班志同道合嘅朋友一齐食好西!加上服务咁细心,带埋家姐仔嚟绝对冇问过👍🏽

如果大家中意俾个like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🥩韩珍 (宝勒巷) (尖沙咀)
📍尖沙咀宝勒巷6-8A号盈丰商业大厦1楼

2022-10-21