2021-03-15
相信系马鞍山最出名嘅黄店,自从搬咗舖之后,一路未有时间嚟,今日终于可以嚟朝圣啦!餐厅位于角落头位置, L型设计,玻璃窗可清楚望到外面嘅马路,室内有少量黄店独有装饰,座位也不少的,有自助水吧。今晚食咗个龙虾汁蟹肉意大利饭配天妇罗虾,佢哋呢个用正宗意大利米,食落相对有烟韧感,并非只系好似生米既感觉,而d米索哂d龙虾汁,更加味美。蟹肉拆碎够鲜,还有些杂菇,天妇罗虾有三只都几大只,好味呀!另外叫咗个巴马火腿配三重芝士pizza,虽然简简单单,但都好好食,cheese同巴马火腿都好夹架,饼底薄而脆,值得一试。嚟过既人应该都知呢度有好多款咖啡,今日讲开先知原来佢哋系自己炒豆,仲有得买豆走,唔同产地唔同炒法,今日我就试左杯「瓜地马拉 薇薇特南果」,奶和糖也毋须落,佢既啡味唔算浓,反而带点果香,回甘带丁点儿酸味,唔错既尝试!佢仲有限量供应既音乐家系列,唔通饮完识作曲?😆在有良心餐厅吃一顿美味晚餐,就系good taste啦!
在有良心餐厅吃一顿美味晚餐,就系good taste啦!