2013-09-17
好奈之前已经想试,今次终于有机会啦黎到见到个menu,全部都系素,咁就黎过green monday...一开始黎既系两杯饮品左果杯系matcha soul,右果杯系matcha genmaicha maronematcha soul有豆奶,蜜糖,杏仁片,桂花同提子干第一啖有阵阵既桂花香味,第二啖浓浓既豆奶加绿茶第三啖再加上蜜糖既甜,味道非常有层次matcha genmaicha marone有玄米,栗子粒茶味比matcha soul重,个人比较钟意呢杯Organic Tofu Burger,冇哂burger转左toast感觉上都系配burger会适合d,但都好好食呢个比较清淡,而且tofu对皮肤,身体都好好所以呢个系必点itemTea Club Sandwich,有芝士炒蛋, 有机日本绿茶叶, 素火腿, 番茄同沙律菜呢个会比较普通,但我系一个爱包之人,对所有包都唔会抗拒仲有我爱上左佢地既包最后当然唔少得甜品Matcha Angel Cake忌廉好浓抹茶味,蛋糕略嫌唔够松软下次再试埋cheesecake同心太软
一开始黎既系两杯饮品 左果杯系matcha soul,右果杯系matcha genmaicha marone
matcha soul有豆奶,蜜糖,杏仁片,桂花同提子干
第一啖有阵阵既桂花香味,第二啖浓浓既豆奶加绿茶
第三啖再加上蜜糖既甜,味道非常有层次
茶味比matcha soul重,个人比较钟意呢杯 Organic Tofu Burger,冇哂burger转左toast
感觉上都系配burger会适合d,但都好好食
呢个比较清淡,而且tofu对皮肤,身体都好好
所以呢个系必点item Tea Club Sandwich,有芝士炒蛋, 有机日本绿茶叶, 素火腿, 番茄同沙律菜
呢个会比较普通,但我系一个爱包之人,对所有包都唔会抗拒
仲有我爱上左佢地既包
最后当然唔少得甜品 Matcha Angel Cake
忌廉好浓抹茶味,蛋糕略嫌唔够松软
下次再试埋cheesecake同心太软