2013-09-17 40 浏览
好奈之前已经想试,今次终于有机会啦黎到见到个menu,全部都系素,咁就黎过green monday...一开始黎既系两杯饮品左果杯系matcha soul,右果杯系matcha genmaicha maronematcha soul有豆奶,蜜糖,杏仁片,桂花同提子干第一啖有阵阵既桂花香味,第二啖浓浓既豆奶加绿茶第三啖再加上蜜糖既甜,味道非常有层次matcha genmaicha marone有玄米,栗子粒茶味比matcha soul重,个人比较钟意呢杯Organic Tofu Burger,冇哂burger转左toast感觉上都系配burger会适合d,但都好好食呢个比较清淡,而且tofu对皮肤,身体都好好所以呢个系必点itemTea Club Sandwich,有芝士炒蛋, 有机日本绿茶叶, 素火腿, 番茄同沙律菜呢个会比较普通,但我系一个爱包之人,对所有包都唔会抗拒仲有我爱上左佢地既包最后当然唔少得甜品Matcha Angel Cake忌廉好浓抹茶味,蛋糕略嫌唔够松软下次再试埋cheesecake同心太软
好奈之前已经想试,今次终于有机会啦

一开始黎既系两杯饮品

matcha soul有豆奶,蜜糖,杏仁片,桂花同提子干
第一啖有阵阵既桂花香味,第二啖浓浓既豆奶加绿茶
第三啖再加上蜜糖既甜,味道非常有层次

茶味比matcha soul重,个人比较钟意呢杯
感觉上都系配burger会适合d,但都好好食
呢个比较清淡,而且tofu对皮肤,身体都好好
所以呢个系必点item
呢个会比较普通,但我系一个爱包之人,对所有包都唔会抗拒
仲有我爱上左佢地既包

最后当然唔少得甜品
Matcha Angel Cake

忌廉好浓抹茶味,蛋糕略嫌唔够松软

下次再试埋cheesecake同心太软
  • tofu burger