2017-08-05 2431 浏览
今日同朋友去左espuma试下个素食餐先来个玛格丽特薄饼~这个很好味呢水牛芝士份量足够 而且成个pizza芝味香而吾会过腻或过咸 批底如饼干般薄脆 好好食 但不要吃上面的薄荷叶?苦的!红糙米吉列菇汉堡红糙米做包皮 健康又特别 味道吾错但饭较为松散 一整就散 难以触摸入面有牛油果同生菜 满满蘑菇做成的吉列饼 用料都丰富全日健康早餐真系几health 牛油果好新鲜喔 熟成度刚好 蛋也炒得几滑 仲有薯仔炒洋葱芝士菠菜焗大菇黑松露烩饭除左pizza正 呢个都好好食!超香浓既芝士香气 黑松露吾太食到 饭既口感烟韧有咬口 似意大利饭!粒粒都捞到creamy既忌廉汁 啖啖满足~马来喇沙汤海鲜米线对我来说过辣了 但味道真系好正宗 而且入面既海鲜都好新鲜唯独米线有几条未煮熟 口感硬的 其他的虽不像谭仔般烟韧 但都算有嚼劲棉棉夏日之前系湾仔食过一次 都系要食既时候麻烦少少今次用左云呢嗱雪糕 味道无咁正 士多啤梨味好食d 而且啫喱竟然食到药水味 感觉比上次差左食下食下已经去到下午茶时段 肚子还有位置就食埋佢地个E-House Tea Set入面每款两件 for two people 卖相好精致 好似温室中的
今日同朋友去左espuma试下个素食餐
棉棉夏日
之前系湾仔食过一次 都系要食既时候麻烦少少
E-House Tea Set
入面每款两件 for two people
卖相好精致 好似温室中的小花~
烤虾薄脆配牛油果莎莎酱、粟米白汁焗青口、葡式蚬肉迷你法包、蟹子番茄螺丝粉、烟三文鱼米纸卷、甜粟米吉士挞、五花茶冻配爆珠、红苺芝士蛋糕、原粒西柚啫喱、松露拿破仑,仲有薰衣草松饼
只能说整体味道很一般 好睇吾好食
尤其个薰衣草松饼 味道好怪 食食下味都无 要搽果酱同忌廉先食得落
盒仔内的比较好食既系迷你法包 好松软!
讲啲较为深刻印象既 其他都普普通通
呢个系红苺芝士蛋糕吗?口感同卖相都似蛋糕仔~造型好搞鬼 泳装出巡
粟米挞甜甜地 都几香脆
金钱与浮云
太多冰!上面爆爆珠好食 但下面芒果汁浓稠 好难吸上黎
你是女神 $45
你是女神
士多啤梨乳酪同香芋沙冰 两者味道都突出 我几钟意~
等一个真猪・咖啡 $45
等一个真猪・咖啡
咖啡加珍珠 有珍珠奶茶既风范 几特别的
今次最like系佢地既pizza同烩饭 环境阔洛 同朋友都坐得舒服
薰衣草松饼
2017-08-05