Poking

2024-09-06 307 浏览
平时我同朋友多数铜锣湾做gym,平时食开既Poking喺铜锣湾开咗分店,对我地嚟讲实在太开心,系健身一族减脂之选😍对于我嚟讲Poke餐厅唔需要任何华丽嘅装潢,最紧要系环境干净同食材新鲜!不过餐厅都有一两个打卡位,面积比起上环分店更加大。- Nutty Shanghai Chicken Protein代表有手撕鸡鸡胸肉同香煎鸡扒,两款肉质都好滑嫩,份量好大。萝卜丝同青瓜丝带来清新嘅感觉。不过相比起芝麻酱配荞麦面,我觉得荞麦面都系同鲣鱼汁更加夹!- Tuna the Classic 主要材料有吞拿鱼、牛油果、青瓜同芒果,吞拿鱼口感嫩滑好大粒,加上芝麻粒更香,芒果非常甜美,另外牛油果加上酱油有少少食紧三文鱼嘅口感。餐厅可以俾客人选择一半沙律菜同寿司饭,唔使净系食寿司饭咁闷🤣- 蜜糖蓝莓椰子脆片希腊乳酪健康又好食既甜品好难得,希腊乳酪属于高蛋白,配上蜜糖已经好好味,加埋椰子脆片同蓝莓嚟口感更丰富😍- 蜂蜜枸杞玫瑰花茶餐厅健康饮品都有好多选择,我拣左蜂蜜枸杞玫瑰花茶,味道甜甜地,见到入面有好多枸杞,非常足料。虽然Poke价钱有少少贵,但Poking嘅蛋白质的确好优质,食材选择非常多。另外无论寿司

Nutty Shanghai Chicken

- Nutty Shanghai Chicken

Tuna  the  Classic

- Tuna the Classic
主要材料有吞拿鱼、牛油果、青瓜同芒果,

蜜糖蓝莓椰子脆片希腊乳酪

- 蜜糖蓝莓椰子脆片希腊乳酪

蜂蜜枸杞玫瑰花茶
- 蜂蜜枸杞玫瑰花茶
枸杞,非常足料。

虽然Poke价钱有少少贵,但Poking嘅蛋白质的确好优质,食材选择非常多。另外无论寿司饭沙律菜同荞麦面都好食👍🏻
2024-08-30
Nutty Shanghai Chicken