2016-04-17 820 浏览
两年前嘅愚人节系我同23系埋一齐嘅日子,今年已经系三周年啦,时间真系过得好快,我地去电影院睇完电影之后,就去咗espresso食啲野啦,记得第一次同佢见面都系喺呢度,真系有好多好多嘅memory!!不过入去之后发觉入边真系好多人吖,好彩我地等咗10分钟左右就有位啦。点咗一个黑松露蘑菇意粉,性价比都几高嘎,先60几蚊,蘑菇都几多,而且意粉有好香嘅黑松露味道,再加上意粉唔会太咁,系湿湿地嘅感觉,所以食落去意粉比较软熟~..美国牛仔骨配埋焗薯仔,牛仔骨嘅肉好香好嫩,唔会好难咬,不过薯仔嘅口感我觉得麻麻,有啲焗嘅时间太耐,有少少窿,不过总体嚟讲都ok,牛仔骨嘅酱汁好好味!bread with butter,其实佢个名好长,大概就记得系咁,系朱古力面包再加上些少蜂蜜同埋一细旧butter,蜂蜜唔算太多,甜度适中,朱古力面包软熟度啱啱好~最后仲有两杯cocktail,其中一杯嘅味道有啲似snow ball,不过佢酒精浓度应该比snow ball要高,另外一杯就好似汽水咁啦~好好饮!!
2016-04-01