2024-07-20 1360 浏览
Happy Friday星期五同同事去公司附近食好西🩷呢间Steak House已经嚟过好多次,价钱都偏贵,但系真心好食👍🏻👍🏻Lunch set拣一个主菜,然后加$38可以拣多两款升级套餐嘅嘢,我就拣咗餐汤同埋薯条,同事就拣咗餐汤同埋饮品,饮品冇咩特别嘅所以唔介绍😛🦀🥦今日嘅餐汤系蟹肉西兰花忌廉汤,味道唔错,都有唔少蟹肉,不过略嫌冇咩西兰花味道,亦都唔够忌廉,稀咗啲😅🥔炸薯条次次都会叫,真系炸得好脆,外脆内软,而且每条薯条都好均匀咁洒上盐同埋黑椒,就算唔点茄汁都好味😋😋🦐🐷我嘅主菜系猪柳配大虾,猪柳煎得好香😍,亦都够腍,咬口啱啱好,唔会好似其他餐厅用咗好多松肉粉𠮶种淋得滞,上面有啲苹果粒蕃茄粒做嘅酱汁,好开胃好夹🍎🍅👍🏻👍🏻 大虾开边,肉质弹牙,但系既然开咗边,点解唔顺手挑埋虾肠?条虾肠真系煞风景😟🐮另外两位同事叫嘅系封门柳,五成熟,两位都赞口不绝,五成熟真系刚刚好,有血水👍🏻👍🏻封门柳嘅特征系有嚼头、牛肉味浓,所以如果要食好腍嘅牛扒嘅人就唔适合叫呢个😛😛餐厅喺北角汇嘅地舖,落地玻璃对住出边行人路大草地,面向码头𠮶边比较清静,坐落倾偈都舒服🥰🥰
Happy Friday星期五同同事去公司附近食好西🩷