2024-10-29 38 浏览
星期五想揾间餐厅happy friday行过尖东站附近见到呢间意大利餐厅畀佢啲雪糕吸引左谂住食完饭顺便食gelato所以入左嚟食晚餐原来佢All Day Set Menu($268)里便系有包埋甜品,可以自选1款雪糕咁我哋拣咗Set 1同set 3 先黎左两个前菜🔆意式杂锦豆汤呢个豆汤比较似浓郁嘅蔬菜汤,加埋啲红腰豆非常有咬口,里面仲有藜麦多左口感。🔆牛油果沙律沙律有火箭菜,蕃茄仔同大量牛油果,材料新鲜。里面仲加咗parmesan cheese 同橄榄油,入口非常之清新,好钟意呢个沙律🔆意式烤鸡半只配蔬菜 烤鸡外皮香脆,里面嘅鸡肉嫩滑,食鸡胸都唔会有柴嘅感觉。配菜仲有烤薯仔、烤青椒、南瓜,全部都烤得外脆内软淋,最想食多两旧焗薯。🔆意大利pizza(蘑菇同蕃茄口味)呢个pizza 口感非常特别,入面一层层,有少少酥皮+面包嘅感觉。值得一试!🔆意式蛋糕蛋糕质感似冇咁软身嘅cheese cake ,有淡淡的朱古力味,未食过意式蛋糕可以试吓!🔆意大利雪糕可以自选一款口味 我哋拣咗最最近好钟意嘅开心果味。呢个开心果味偏奶味浓,开心果味淡啲,雪糕好滑。上面仲有糖粒装饰,有啲口感。📍ilBelPae

星期五想揾间餐厅happy friday

先黎左两个前菜

🔆意式杂锦豆汤

🔆牛油果沙律

🔆意式烤鸡半只配蔬菜

🔆意大利pizza(蘑菇同蕃茄口味)

🔆意式蛋糕

🔆意大利雪糕

📍ilBelPaese chicken. pizza. pasta (尖沙咀)
尖沙咀么地道62号永安广场地下19-23号舖