2023-03-15
番咗成个礼拜工终于到Happy Friday🥳🍻但仲未谂好今晚约friend去边度食野放松下?不如嚟海之恋呢间居酒屋试下😋有次误打误撞同朋友嚟到呢度,估唔到比我揾到呢间环境舒服 可以chill住饮杯野同朋友吹下水既居酒屋主食:1)蕃茄蒜子沙律 冷头盘原本以为佢只不过系雪冻咗既蕃茄应该无咩特别,但估唔到配合埋蒜蓉同黑醋唔单止无草腥味反而系好醒胃 *呢款系收费前菜,店员会主动放每枱客人既枱面,真系唔钟意蕃茄既朋友仔记得要同店员讲呀*2)章鱼御好烧即叫即烧,热辣辣章鱼粒粒又多,加埋可以按自己口味加紫菜同萝卜条3)厚烧牛舌平时食既牛舌都数都系薄切而呢度既厚烧牛舌唔单止唔会UN而且仲好香外脆内软4)避风塘茄子避风塘炒蟹就听多,而避风塘茄子就少见 配合椒盐蒜香 真系好正饮品:1)十七碎半呢款特饮系苹果汁加姜啤, 仲有荔枝同柠檬汁, 饮落去荔枝味比较特出 钟意果味饮料既朋友仔不妨试下呢款😛2)巨乳黑莓蓝莓加疏打水有点似fruit prunch, 酸酸甜甜咁😋
主食:
饮品:
1)十七碎半
2)巨乳黑莓
蓝莓加疏打水
有点似fruit prunch, 酸酸甜甜咁😋