2016-11-02 982 浏览
今晚约左好姐妹 在halloween的晚上相聚一来到餐厅 就比reception这个蒙脸人吓倒了原来餐厅的店员全部都cosplay成不同角色,又几有心思㖞!而店内也有不少万圣节装饰,气氛唔错店员介绍万圣节有推出特饮,是Fruity 富士多啤梨味的milkshake,卖相不错士多啤梨味唔会太甜,奶味刚好,唔会好腻杯的边沾上粉红色的糖粒~仲以为系爆炸糖,原来系普通糖~我地share左一个迷迭香烤鸡,份量唔细,餐厅细心将鸡肉分成四旧,唔驶自己拆鸡肉在熏炉烤得比较干身,rosemary味几香,但鸡肉烤得唔够嫩滑;旁边有芥茉籽酱,唔会攻鼻但食到芥茉味,仲食到一粒粒的口感,几特别下层的洋葱吸收了鸡油好香,几爽口另一主菜,葡萄酒醋乳酪扁平意粉~ 一上枱就闻到醋的酸味!餐厅落左好多葡萄酒醋~食落去带轻微酸甜,口感好creamy好cheese的,意粉硬身!! 系我最钟意既硬度!意粉有好多条厚切的烟肉,肉味几香,食到烟熏味!呢个意粉真系食到停唔到口,系咁同我个fd抢食! 好正!我同我fd都系甜品控,当然要叫d甜品啦! 呢个朱古力挞我觉得好正!! 首先卖相好靓~而且好足料,落左好多朱古力~ 唔系加左好多cr
今晚约左好姐妹 在halloween的晚上相聚
一来到餐厅 就比reception这个蒙脸人吓倒了

而店内也有不少万圣节装饰,气氛唔错
士多啤梨味唔会太甜,奶味刚好,唔会好腻

杯的边沾上粉红色的糖粒~仲以为系爆炸糖,原来系普通糖~

下层的洋葱吸收了鸡油好香,几爽口
迷迭香烤鸡
另一主菜,葡萄酒醋乳酪扁平意粉~ 一上枱就闻到醋的酸味!

餐厅落左好多葡萄酒醋~

葡萄酒醋乳酪扁平意粉
意粉有好多条厚切的烟肉,肉味几香,食到烟熏味!

呢个意粉真系食到停唔到口,系咁同我个fd抢食!

好正!

我同我fd都系甜品控,当然要叫d甜品啦!

呢个朱古力挞我觉得好正!! 首先卖相好靓~
而且好足料,落左好多朱古力~ 唔系加左好多cream果种mouse既质地!
应该系6-70% dark chocolate整~ 唔会好甜好腻!

旁边的士多啤梨、蓝莓都好新鲜~ 酸酸甜甜

令我唔会觉得好腻同几清新!

系一个perfect ending!
葡萄酒醋乳酪扁平意粉