2024-04-16
开完会想饮返2杯,完全冇谂过喺天后竟然可以有得happy hour,呢间餐厅唔系同事介绍,都唔知道原来咁好feel,环境好有日本嘅感觉,不停播住日本歌,门口仲要开放式, happy hour倾偈嘈啲都冇问题,除左饮酒,我哋叫咗几款食物,饱肚得来,又可以送酒。小食细细份,味道真系唔错,芝士夹梳打饼,咸香味道可以送多一杯酒饮。沙旬鱼干,够香脆,几款串烧都做得好出色,尤其盐烧厚切牛舌好惹味,超级好味。见到隔篱枱食刺身,我哋就少少地点左份5味刺身,有五款唔同嘅刺身,全部都好新鲜,好鲜甜,牡丹虾特别出色,超级大只,好有口感,好满足。饮多几杯啲男士们开始肚饿,呢度除咗有炒饭同埋拉面,估唔到连福冈嘅名菜,牛肠锅都可以食到,个人觉得呢度嘅牛肠锅比起福冈冇咁肥腻,更加适合我嘅口味,另外酱油拉面我哋每人叫咗一碗,酱油汤底好香浓,面质软硬度适中,最钟意叉烧系薄切,好味得来唔会食到好滞,饮饱食醉,真系好开心,成班同事已经讲好咗下星期要再嚟。