餐厅: Casa Lisboa Gastronomia Portuguesa
资讯:

讲真食过香港好多间spanish restaurants,但呢间依家比到surprise我装修偏向温馨既小餐馆vibe 同样系open kitchen比你好清楚睇到厨师准备我地叫左以下几样野:Red Prawn & Avocado Tartare $160 - 好少见tartare会用红虾整 即叫! 食落好新鲜 同牛油果好夹 够味得黎又吾会太咸(有d tartare会太咸 eg. Pici) 同埋佢整到好似Christmas wreath咁好得意 会encore!Prawn Casa Lisboa $138 - 点可以吾叫garlic prawns 上台热辣辣 seasoning又系啱啱好 感觉上比optimist既更好食! Codfish cakes $35/pcs - 同样必叫! 好足料 每啖都系鱼肉 食完都饱左3成Sauteed Baby Vegatables $128 - side dish 纯粹想食下菜 无咩特别Lobster & Seafood Juicy Rice $380 - 食左好多次炒饭 今次呢个系海鲜汤饭 超级多海鲜 好足料 但个人觉得可以再重味d 但连埋汤一齐食
我地叫左以下几样野:

Lobster & Seafood Juicy Rice $380 - 食左好多次炒饭 今次呢个系海鲜汤饭 超级多海鲜 好足料 但个人觉得可以再重味d 但连埋汤一齐食真系吾错 食完好饱

Augus Beef Cheeks $295 - 其实食左前面咁多野已经好饱 但因为个人系超钟意食beef cheek (觉得系全只牛最好食既part)所以都系叫左 的确煮得好嫩 sweet potatoes side dish出乎意料地夹埋salty sauce好好食

Pineapple Raviolis $85 - 推荐大家一定要试下! Presentation好有趣 (虽然望耐左觉得有d似怪物) 但几好食 系一块好甜既新鲜菠萝包住vanilla ice cream 两样野一齐食口感好特别 好味!

Btw 我地叫左Irish coffee, 但因为佢整得有d耐 而我地又赶住走 所以要cancel
为左补偿 餐厅都免费送左杯port wine Service都吾错
Overall 推介大家可以去LKF可以一试 因为味道真系吾错!

Overall:
Taste - 7.5/10